Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kross av Bugsy Malone

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Att Philippe Allaire har en stark arvtagare till Ready Cash i Bugsy Malone är en sak som är säker.
I Laval vann han under tisdagen - före tre svenskintressen.

Publicerad:

I och med att Bugsy Malone (e. Ready Cash) är valack får han inte tävla i de absolut största loppen i Frankrike, men han har gjort det riktigt bra så här långt i karriären med 14 segrar på 23 starter. Körd av Youann Lebourgeois i samma färger som Ready Cash tävlade, visade han sig bara starkast i Grand Prix de la Ville de Laval.
Från 25 meters tillägg hittade duon fjärde ytter, men den positionen nöjde man sig inte med. Drygt varvet från mål landande man utvändigt om ledande Archangel Am och startade genast manglingen. 
In mot sista sväng hade Bugsy Malone övertaget och över upploppet satt Youann Lebourgeois bara och finåkte. Segertiden blev 1.12,3/2.900 meter.
Lutfi Kolgjinis Archangel Am höll till tredjepriset (8.400 euro). Tvåa slutade svenskfödde Cash Gamble efter resa i rygg på Archangel Am. Tränar gör skandaltränaren Fabrice Souloy och hästen ägs av en norsk konstellation. Fyra blev Radieux (4.800 euro), precis som Archangel Am tränad av Lutfi Kolgjini.
Förstapriset för Bugsy Malone uppgick till 27.000 euro och det innebär att Ready Cash-sonen klev över 400.000 euro intjänat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.