Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kullettan tillbaka i påsk

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

På påskafton gör Bikini sin första start för året. Fjolårets danska derbystovinnare går då ut i ett stolopp i Odense.

Publicerad:

Tränaren Jeppe Juel väljer dock att köra på Klosterskogen på påskaftonen och i stället får Bikini (e. Great Challenger) Kenneth Andersen i sulkyn. 
– Kenneth vill gärna köra och han känner hästen sedan tidigare. Allt går enligt planen med Bikini. Den sista månaden har hon gått bakom Tripolini V.P, så förhoppningsvis är hon väl förberedd, säger Jeppe Juel till Travservice.dk.

Bikini hade ett strålande fjolår med överlägsna segrar i såväl stoderbyt på Charlottenlund som fyraåringschampionatet för ston i Billund. Hon inleder nu femåringssäsongen med närmare 800.000 danska kronor på kontot – och stora förväntningar på sig.
– Självklart är det höga krav på en häst som Bikini, men jag tror jag att hon kan leva upp till dem. Vi inleder lite försiktigt med några danska stolopp, så får vi se hur det blir framöver. Hon får bestämma det själv, men både stoeliten i Sverige och Danskt mästerskap för ston är tänkbara lopp för henne framöver, säger Jeppe Juel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.