Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kusk-VM avgörs i Sverige

Foto: Thomas Blomqvist
Björn Goop representerade Sverige i Kusk-VM 2017 där det blev en femteplats. Foto: Thomas Blomqvist

2019 kommer Kusk-VM att avgöras i Sverige, detta i samband med världskonferensen som äger rum veckan efter Elitloppet. Vilken bana som arrangerar tävlingarna är än så länge inte bestämt.

Publicerad:

2017 ägde Kusk-VM rum i Kanada. Björn Goop representerade Sverige och slutade till sist på femteplats. 2019 kommer Kusk-VM att avgöras i Sverige. I samband med världskonferensen som äger rum veckan efter Elitloppet.
– Kusk-VM kommer att avgöras veckan efter Elitloppet i samband med världskonferensen vi arrangerar då, men det återstår en del detaljer fortfarande. Till exempel vilka banor som kommer att vara inblandade, säger Petter Johansson, sportchef på Svenskt Travsport.

Än så länge är fem av tolv platser tillsatta. Australien, Nya Zeeland och USA har varsin. Sedan har Kanada en friplats plus en ytterligare plats i och med att de vann Kusk-VM 2017 i och med James McDonalds seger. De sex främsta i Kusk-EM som avgörs om en månad kommer att få chansen i Kusk-VM 2019 och sedan har också arrangören möjligheten att dela ut ett wild card. Ytterligare detaljer, som vilka banor som kommer att arrangera, kommer att dröja ett tag.
– Jag tror inte att vi blir klara med några detaljer förrän efter semestrarna. Vi behöver räkna på en del saker och sedan ska det till ett styrelsemöte, säger Petter Johansson.

Vilka banor kan komma att vara aktuella?
– Alla banor är med i matchen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.