Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kuskseger för Takter

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Jimmy Takter tog med sig två travare till Red Mile och av dessa var Wolfgang längst fram av som trea. För Takter själv blev det dock en seger. Svensken vann som kusk åt tränarkollegan Paul Kelley.

Publicerad:

Red Mile bjöd på tre uppskjutna försök i Kentucky Sire Stakes på måndagen. Loppen stoppades av regn dagen före, men nu gick det att tävla i Lexington. De svenska tränarna hade sammanlagt sex treåringar till start och bäst gick det för Wolfgang.

Jimmy Takters Goodtimes-vinnare var trea i det försök som vanns av Classichap (e. Chapter Seven). Trond Smedshammers häst segrade på 1.10,4a/1.609 meter närmast före E L Platinum som kördes av Marcus Johansson.

I ett av stonas två försök var Takter först i mål – som kusk. Han körde Paul Kelleys Pat Matters (e. Explosive Matter) till seger på 1.11 blankt. Det andra stoförsöket gick till Ciao Dolce och Yannick Gingras. Credit Winner-dottern, som tränas av Bob Stewart, vann via 1.11,5.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.