Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvaldags för svenska Bold Eagle-avkommor

Foto: Matilda Öhrman, TR BILD
Två avkommor ur Bold Eagles första kull kvalar på Färjestad på fredag. Foto: Matilda Öhrman, TR BILD

Avkommorna ur Bold Eagles första kull är två år gamla i år. I maj visade några av dem upp sig i kvallopp i Frankrike och nu har turen kommit till Sverige.

Publicerad:

Fredagens tävlingskväll på Färjestad inleds med högintressanta kvallopp. Björn Goop selar då ut flera spännade tvååringar, däribland Laleh Pellini (e. Trixton) som är en halvsyster till självaste Readly Express. 

Hemmatränaren har även anmält Etoile och Thorondor som båda är efter Bold Eagle. Den franske världsstjärnans första kull innehåller 34 svenskregistrerade hästar och två av dem är nu alltså redo för kval.

Stoet Etoile är undan Viking Kronos-dottern Face for Ever, som sprang in över en miljon kronor för Olle Goop och som har lämnat bland andra Twitter, medan hingsten Thorondor har Cantab Hall som morfar.
– Det låter lovande om båda två. Thorondor skulle kunna starta snart om Björn vill, men vi vill gärna ta det lugnt med hästarna, säger Kenny Thörnblom på Stall Kennys Andelshästar som äger duon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.