Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Last Robin Hood hela vägen

Foto: Christer Norin/ALN
Last Robin Hood ledde runt om för sin tränare Claes Sjöström. Foto: Christer Norin/ALN

Planen var tydlig. Claes Sjöström siktade på spets med Last Robin Hood och det var inte mycket till diskussion – Last Robin Hood frontade omgående och vann sedan på ett övertygande sätt.

Publicerad:

Claes Sjöström hade klart för sig med sin egentränade Last Robin Hood (e. From Above). Ekipaget satt i spets utan diskussion och efter att ha fått varva på behagliga 1.17,4 stod det tidigt klart var segern skulle hamna. Claes Sjöström ökade tempot successivt under loppet och Last Robin Hood kom slutligen i mål på 1.15,0a/2.140 meter.
– Det blev väldigt behagligt efter 17,5 första varvet. det kändes stabilt hela vägen och jag drog på lite sista varvet för att inte bjuda in de andra i loppet, säger Claes Sjöström.

Daniel Redéns löfte Son Of God fick ett tufft lopp först utvändigt och ledaren och galopperade som slagen i slutsvängen.

Håkan Skoglund visste vad han hade att köra med när han laddade vad som gick med Order By Keeper (e. Credit Winner) från start. Hästen satt direkt i ledningen och passerade första meterna efter snabba 1.08,4, medan Seedorf O.M.F. hittade andra ytter. Tempot var fortsatt högt även mitt i loppet. Varvet noterades efter 1.12,7. Dryga halvvarvet kvar från mål avancerade Erik Adielsson framåt med Seedorf O.M.F., men de blev inte bättre än tvåa. Order By Keeper kom i mål på fina 1.12,1a/2.140 meter.
– Det kändes bra på förhand. Det gick lite väl fort första 500 meterna, men sedan fick vi lugna ned och det kändes bra hela vägen, säger Håkan Skoglund.

Mellby Drake (e. Viking Kronos) årsdebuterade senast tvåa. Det loppet såg ut att ha gjort hästen gott och i ett händelserikt lopp satte han nosen först tillsammans med Jan Norberg i sulkyn. Hanna Olofssons Quattro Lane stod för en strong insats, men fick ge vika sista 50 meterna i loppet. Tränar Mellby Drake gör Robert Bergh.
– Robert har verkligen hästarna i ordning. Jag trodde att jag skulle få överta spets, men det ville inte de andra. Claes häst var  riktigt bra, men jag var segersäker runt sista sväng, säger Jan Norberg.

Tanya Gel (e. Adrian Chip) och Joy de Castella bjöd på en härlig kamp. Den förstnämnde satt i spets omgående medan den senare fick en betydligt tuffare resa. När Tanya Gel öppnade första 500 meter efter 1.13,6 hade Joy de Castella hängt i tredjespår under det första halvvarvet för att sedan landa i dödens där hon senare blev avlöst en bit senare. Varvet gick 1.14,6 och med halvvarvet kvar till mål avancerade Joy de Castella fram i dödens igen och täthästarna gick sedan undan i en härlig duell. Tanya Gel utmanades hela vägen in, men hade styrka nog att hålla huvudet först.
– Det var aldrig några konstigheter. Jörgens häst stred tappert och min häst fick verkligen ge allt vad hon kunde. Hon var fullt fokuserad på att hålla huvudet först, säger Erik Adielsson.

Gunnar Lassis tränar och segertiden skrevs till 1.14,0/2.140 meter.

Taktiken var glasklar för Ulf Eriksson bakom Jevgeni Ivanov-tränade Joker Tooma (e. Olimede) som kördes till spets i första sväng. Ekikpaget öppnade första 500 efter 1.12,2 och varvet på 1.14,7. Jörgen Westholm avancerade framåt med Sete 1500 meter från mål och landade kort därefter först utvändligt om ledaren. Sete höll riktigt starkt, men kunde aldrig koppla grepp om Joker Tooma som kom i mål på 1.13,6a/2.140 meter.
– Hästen kändes fin och gick bra i ledningen senast och visst steg förhoppningarna när vi kom dit även denna gång. Sete såg stark ut hela vägen och höll bra den också, säger Ulf Eriksson.

Ebony Boko galopperade bort sig när han avgjort tätstriden. I stället var det Önas Igor (e. Flirtin Man) som tog hand om kommandot och han kunde gå undan till en knapp seger efter att ha varvat på 1.13,8. Över upploppet var det ett flertal hästar med chans, men Önas Igor höll hela tiden huvudet först och ordnade Ulf Erikssons andra V75-seger denna måndag.
– Det är helt otroligt. Jag finner inga ord. Han bet i ordentligt och gör det bra bakom startbilen. Det har varit lite frågetecken med tanke på halsinfektionen, men formen sitter där, säger tränaren Stefan Björkvall.

Peter Grundmanns Fender (e. Fakse) segrade i ett händelserikt lopp över lång distans med Ulf Ohlsson i sulkyn. Favoriten Spydo Ö.K. hamnade tidigt i spets, men var slagen i sista sväng. Varvet från mål gick Fender på som första häst i tredjespår och kopplade grepp över upploppet trots ett tufft sista varv. Alfie avslutade fort över upploppet, men hann aldrig fram och fick nöja sig med andrapriset. Fender kom i mål på 1.26,2/2.660 meter och tog sin tredje raka seger.
– Han har varit väldigt bra hittills i år. Vi kom iväg bra från start, men kom inte ned och fick backa. Hästen gjorde ett väldigt bra lopp trots att han stod tufft till. Vi fick gå tidigt, men det gick inte allt för fort och det är en stark och rejäl häst, säger Ulf Ohlsson.

V75 – Bergsåker – 1/5

Rätt rad:
2–6–5–14–5–6–1

Utdelning:
7 rätt: 28.913 kr
6 rätt: 239 kr
5 rätt: 31 kr

Omsättning: 27.710.462 kr.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.