Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt seger för Smeralda

Igår kördes Gran Premio Citta’ di Cesena och det blev en enkel seger Smeralda Jet och Antonio di Nardo.

Publicerad:

Gigant Neo-dottern Smeralda Jet tillhör de absolut bästa i den italienska fyraåringskullen och gårdagens seger i Gran Premio Citta’ di Cesena blev mycket enkel. Hon blev över från innerspår och fick rygg på ledaren, men efter ett drygt halvvarv gick hon ut och övertog ledningen av Spinello Jet (e. Ken Warkentin).

Över upploppet stack hon undan till en överlägsen seger och vann på 1.12,8a/1.660 meter, fem tiondelar före Spinello Jet som höll undan för resten av fältet. Det var fjärde seger i sjätte starten för Smeralda Jet i år och hon har tidigare vunnit Gran Premio Regione Campania, Gran Premio San Paolo och Gran Premio Trinacria.

Hennes störta seger i karriären kom fjol då hon vann italienska Oaks i Rom.

I torsdags kördes Campionato Femminile för treåriga ston i Cosma Damian. Det vanns av Sverigebekantingen Troja d’Asolo (e. Varenne), som ifjol var trea i finalen av Breeders Course på Jägersro.

Hon fick en resa i tredje utvändigt och attackerade på sista bortre långsidan och i sista sväng hade hon kommit fram utvändigt om ledande Tiffany Dany (VArenne). Mitt på upploppet kunde hon koppla greppet och höll undan för bra spurtande Teorema Om (e. Uronometro). Segertiden blev fina 1.13,2a/2.100 meter

Det var fjärde raka segern för Holger Ehlerts fina sto.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.