Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legolas tvingas betala 100 000 kr efter lagbrott

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Legolas-reklam. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Spelbolaget Legolas varnas och bötfälls av Spelinspektionen.
Anledningen är att bolaget erbjudit spel på sport där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år.

Publicerad:

I veckan utdelade Spelinspektionen varningar och sanktionsavgifter till fyra spelbolag: ComeOn Sweden, Hajper, Legolas Invest och Snabbare.

Spel på U17-matcher

Det som låg till grund för beslutet mot Legolas var att bolaget erbjudit spel på U17-matcher i fotboll och volleyboll i maj månad.
Legolas har inkommit med ett yttrande till Spelinspektionen och menar att det berodde på brister hos oddsleverantören och att åtgärder vidtagits.

Uppskattade omsättningen

Lagstiftningen säger att det inte är tillåtet att erbjuda spel på evenemang där en majoritet är under 18 år. Sanktionsavgiften som utdöms ska vara i relation till aktuellt spelbolags omsättning. I det här fallet saknades sådana siffror och Spelinspektionen gjorde därför en uppskattning. De kalkylerar med att Legolas bruttoomsättning under 2019 uppgår till 106 miljoner kronor vilket gör att sanktionsavgiften maximalt kunde uppgå till 10,6 miljoner kronor.

100 000 kronor i avgift

Så hög blev den dock inte.
”Mot bakgrund av Spelinspektionens bedömning av överträdelsens allvar samt vad som är känt om Legolas ekonomi bör sanktionsavgiften bestämmas till 100 000 kronor” skriver Spelinspektionen i sitt beslut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.