Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindberg: "Ska inte förekomma i vår sport"

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Lindberg. Foto: MARIA HOLMÉN

Igår erkände Jörgen Sjunnesson att han skickat trakasserande SMS med sexuella anspelningar flera kvinnliga aktiva inom sporten. Nu stänger Svensk Travsport av Jägersrokusken med omedelbar verkan.

Publicerad:

– Sådant här ska inte förekomma i vår sport och Jörgen Sjunnesson är enligt paragraf 38 och 71 i tävlingsreglementet avstängd för olämpligt uppträdande från och med idag och under utredningen, meddelar Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg på förbundets hemsida.
Jörgen Sjunnesson var uppsatt som kusk på fyra hästar på Jägersro kommande onsdag, men dessa kommer att få nya körsvenner.
Sedan ett par år tillbaka har Svensk Travsport en etisk plattform där bland annat en policy mot sexuella trakasserier ingår. Lisa Persson, ungdomsansvarig, och Göran Wahlman, förbundsjurist, är kontaktpersoner för alla frågor relaterade till den etiska plattformen.
– Jag har i dag pratat med tjejer som blivit utsatta för det här och det är bedrövligt. Man ska känna sig trygg i vår sport och för att vi ska komma tillrätta med det här vill jag verkligen uppmana utsatta personer att polisanmäla eller ta kontakt med mig. Det kan man även göra anonymt. Detta gäller såklart såväl i det här ärendet som om man blivit utsatt för något annat. Men vi behöver anmälningar, inte rykten, säger Lisa Persson.
Svensk Travsport har även hållit telefonförhör med Jörgen Sjunnesson som accepterar den omedelbara avstängningen. När utredningen är färdig kommer fallet att tas upp i licenskommittén för bedömning och eventuell straffutmätning.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.