Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindblom hittade luckan: ”Jättestort så klart”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Butterfly Ima (I mitten) fick lucka från rygg ledaren. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Butterfly Ima ökade på sin prissumma rejält. 

Publicerad:

Jörgen Westholm och Mellby Fashion tog han om ledningen när de fyraåriga stona gjorde upp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Därifrån kunde ekipaget varva på 1.12,9 med Åke Lindblom och Butterfly Ima (e. Orlando Vici) i rygg. På den sista bortre långsidan attackerade favoriten Mellby Free via tredjespår och när mållinjen kom var det de här tre som det handlade om. Åke Lindblom fick luckan på upploppet och lyckades ta sig förbi ledaren som höll fint och kunde säkra andraplatsen före Mellby Free.
– Det är jättestort så klart, wow. Jag trodde faktiskt på bra chans i dag, men det är inget ovanligt. Jag hade ett bra spår och vi fick en perfekt löpning också. Men det måste man ha, det måste stämma, sade Åke Lindblom i vinnarcirkeln.
Hans fyraåriga Orlando Vici-dotter sprang in 300 000 kronor på 1.13,0a/2140 meter. Det innebär att hon numera har tjänat 516 000 kronor. 
– Det är en fantastiskt fin häst som vi köpte på auktion. Hon visade talang väldigt tidigt och nu har det börjat lossna på riktigt som fyraåring. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.