Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindgren tappar stjärnor

Foto: MIA TÖRNBERG
Bravo Navarone har under hela karriären tävlat för Marcus Lindgren, men nu flyttas hästen till Lutfi Kolgjini. Foto: MIA TÖRNBERG

Halmstadtränaren Marcus Lindgren tappar två av sina stjärnor. Det handlar om miljonären Bravo Navarone, som ska till Lutfi Kolgjini, samt treåringslöftet Disco Volante, vilken går till Stefan Melander.

Publicerad:

Det är Stall Courant som äger såväl femårige Bravo Navarone (e. From Above, tio segrar och 1.089.103 kronor) som Disco Volante (e. Scarlet Knight, fyra segrar på sex starter och 165.000 kronor). Detta bolag var Marcus Lindgren med och startade upp redan 2005 tillsammans med Anders Ström. Numera äger dock Anders själv Courant.
– Det är givetvis jättetråkigt att tappa två stjärnhästar, som vi både scoutat ut och tränat upp. Men vi önskar givetvis hästarna all lycka i framtiden hos sina nya tränare, kommenterar Marcus Lindgren.

Bravo Navarone har i år bland annat segrat i bronsfinal under Elitloppshelgen samt styrkeprovet Walter Lundbergs Memorial. Sammanlagt har hästen ordnat fem V75-segrar. Disco Volante är obsegrad felfri efter sina sex första starter och det här ser ut som en ultratalang. Han har som snabbast segrat på 1.13,8a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.