Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindhardt-häst testat positivt

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Danske Christian Lindhardt, som numera har sin träningsverksamhet belägen i Tyskland, har åkt dit för doping.
Det var i november som en av hans hästar testade positivt i samband med tävling i Berlin.

Publicerad:

Femårige Kelso, slutade tvåa i ett lopp den 15:e november. Efteråt dopingtestades hästen och nu har A-provet visat på förekomst av kortison.
För travservice.dk har Christian Lindhardt uttalat sig.
– Det var något av en chock när vi blev informerade om att Kelso testat positivt. Det kom som en blixt från en klar kimmel och vi satte direkt igång en undersökning för att hitta orsaken till att hästen kunde testa positivt. Vi klurade ut att det var en kortisonsalva för behandling av sår. Den salvan användes på hästen under tre dagar, sista gången 16 dagar före han skulle starta. Produkten har 14 dagars karens. Därför har vi haft kontakt med producenten av salvan, för att berätta att man inte kan utesluta att salvan kan finnas i kroppen längre tid än 14 dagar, säger Lindhardt och fortsätter.

– Det är sådant här som jag som ansvarig för stallet fruktar ska ske. Därför är vi väldigt noga med att följa alla föreskrifter i stallet, när det kommer till medicinering och införsel i medicinjournaler.
Kelso startade så sent som förra veckan, då hästen vann ett lopp i Gelsenkirchen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.