Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Löftet Southwind Avanti imponerade för Lorentzon

Foto: MIA TÖRNBERG
Anette Lorentzon fortsätter skörda fina framgångar. Foto: MIA TÖRNBERG

Anette Lorentzon har en spännande talang i Southwind Avanti. Det treåriga stoet har övertygat stort under säsongsinledningen och på tisdagen var hon helt överlägsen vid sin seger på Pocono Downs. 

Publicerad:

Dagen till ära blev det blågult i topp på Pocono Downs och det var Southwind Avanti (e. Muscle Hill - Auvergne) som ordnade det på en halvtung bana. Treåringen startade som storfavorit med Jason Bartlett i sulkyn i ett lopp för tre- och fyraåriga ston och gjorde knappast någon besviken. Från innerspåret kunde Southwind Avanti inte försvara ledningen, men Bartlett tog snabbt initiativ och nådde ledningen efter 500 meter. Ekipaget skaffade sig direkt en lucka ned till tvåan med 2,5 längd och försprånget ökade under hela slutvarvet. In på upploppet var Southwind Avanti helt ensam på banan och utan att vara brukad vann löftet med tio längder, på 1.11,5a/1.609 meter. Förstapriset var 7.000 dollar. 

Southwind Avanti har tagit tre triumfer i överlägsen stil på fyra starter under året och går mot en spännande fortsättning. Hon tränades i fjol av Nancy Johansson och fanns bland annat med i finalen av New Jersey Sire Stakes för ston. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.