Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Brage till Finland – får ny kusk bakom sig

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter Elitkampen och Alm Svartens äreslopp väntar härnäst Nordic King. På midsommardagen drabbar kallblodseliten samman i finska Härmä och det med svensktränade hästar till start.

Publicerad:

Tidigare i veckan berättade Gunnar Melander att han siktar mot Finland med Månprinsen A.M. och nu säger Jan-Olov Persson detsamma om Lome Brage. Vinnaren av Elitkampen var fyra i Oslo i helgen och nu väntar alltså Nordic King där förstapriset uppgår till 50.000 euro.
– Han har tagit loppet bra och vi kommer att resa till Finland med honom, säger Jan-Olov Persson till Trav og Galopp-Nytt.

På såväl Solvalla som Bjerke kördes Lome Brage av Erik Adielsson, men nu får elvaåringen stifta bekantskap med en ny kusk.
– Adielsson ska köra i Rättvik på lördagen och dit reser troligen jag också. Ägarna har därför bestämt att Mika Forss ska köra, berättar Persson för TGN.

Startspåren till loppet lottas på söndagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.