Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lös häst i centrum: "Höna av en fjäder"

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

En travhäst kom lös på Bergsåker under torsdagen och lämnade anläggningen. Hästen återfanns senare sex kilometer bort i centrala Sundsvall.

Publicerad:

Under torsdagen kom kallblodet Vännfors Odin lös på Bergsåkers travbana. Hästen lämnade banan och återfanns senare i närheten av polisstationen i centrala Sundsvall. Cirka sex kilometer bort från travbanan.
– Hästen kom hem med fyra skor på fötterna och hade inga större skavanker förutom ett litet jack på halsen. Han sprang in till stan utan att ha kolliderat med någon eller något, säger Annika Söderholm som äger hästen och dessutom är utbildningsansvarig på Bergsåkers travskola.

Ett dygn efter verkar Vännfors Odin ha tagit det hela bra.
– Han har fyra fina ben och sprang och gnäggade när vi släppte ut honom i hagen. Det gick bra alltihop och vi är jätteglada att hästen lever och att kusken inte gjorde sig illa.

Annika Söderholm riktar viss kritik mot den negativa rapporteringen i media.
– Jag känner rent krasst att vi kämpar med näbbar och klor för att få ut ett bra budskap från travskolan och vi gör allt vi kan för att få in fler personer i travsporten, men det är mer intressant att skriva om sådana här saker. Det var bara en liten skitgrej som gjorde att kusken gled ur sitsen och det var inte så att hästen skenade eller stack iväg. Jag tycker att det blivit en höna av en fjäder.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.