Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövdal lämnar Nurmos: "Det har varit lärorikt"

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Andreas Lövdal (till höger) börjar arbeta hos Stefan Persson vid månadsskiftet. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

I december 2016 började Anderas Lövdal arbeta hos Timo Nurmos. Vid månadsskiftet gör han sin sista dag hos Solvallatränaren – och flyttar söderut för nya uppgifter.

Publicerad:

Under vintern blev Timo Nurmos Zenit Brick en följetong på V75 med ett flertal segrar i gulddivisionen. Detta med sin ständige följeslagare Andreas Lövdal vid sin sida. Lövdal började arbeta hos Solvallatränaren i december 2016, men har nu bestämt sig för att ta ett nytt steg i karriären. Vid månadsskiftet börjar han arbeta hos Halmstadtränaren Stefan Persson.
– Beslutet har växt fram lite. Jag har varit hos Timo ett bra tag nu och jag såg att Stefan sökte personal och det kändes spännande. Jag känner både honom och Halmstad bra sedan innan, säger Andreas Lövdal.

Hos Stefan Persson väntar nya uppgifter för Lövdal. Han kommer att ha ansvar för stallets unghästar.
– Jag har aldrig jobbat med unghästar på heltid tidigare och det kändes intressant för mig. Jag har bara bra saker att ta med mig från tiden hos Timo och han har varit en väldigt bra lärare för mig. Jag har lärt mig väldigt mycket. Det har varit lärorikt.
 
Åren hos Timo Nurmos har resulterat i ett flertal större segrar, men det är två saker som sticker ut menar Andreas Lövdal.
– Segern för Readly Express i Prix d'Amérique var stort så klart. Att få vara med i teamet kring den. Sedan har min tid med Zenit Brick varit speciell med flera segrar i gulddivisionen.

I framtiden har Andreas Lövdal som mål att bli egentränare, men exakt när det sker är inte bestämt.
– Det ligger en bit fram i den. Jag är fortsatt grön, men det växer hela tiden fram ett sug om att starta eget och träna fram hästar själv. Men det är som sagt en bit fram för man behöver både ha hästar och hästägare i ryggen. Det är många bitar som behöver falla på plats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.