Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgren: "Har vapnen laddade fortfarande"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Under veckan kom nyheten. Hemmatränaren Robert Bergh och Jägersrotränaren Joakim Lövgren kommer i framtiden att börja tävla på Åby igen efter bojkotten.
– Vi har lagt ned vapnen, men har de laddade fortfarande, säger Joakim Lövgren.

Publicerad:

I somras polisanmäldes Robert Bergh och Joakim Lövgren av Åbytravets banveterinär Anders Bergqvist. Något som slutade med att de båda tränarna valde att bojkotta banan under ett par månaders tid. Robert Bergh valde att inte tävla överhuvudtaget, medan Joakim Lövgren valde att sätta upp andra kuskar på sina hästar. Nu har dock parterna kommit fram till en lösning på problemet.
– Bergqvist får inte lov att hitta på egna regler, hans chef har tagit tag i det precis som vi har velat och vi har blivit garanterade lika villkor att tävla på Åby som på alla andra banor i Sverige, säger Joakim Lövgren.

Hur beskriver du de här månaderna som varit?
– Det har varit olyckligt. Allra mest olyckligt att det fått pågå under så många år. Både jag och Bergh har hela tiden trott att det ska leda till förbättring och nu har vi också fått garantier på det. Samtidigt ska det sägas att vi bara lagt ned vapnen, men att vi har dem laddade fortfarande. Vi kommer inte acceptera att Bergqvist har egna agendor.

Vad betyder detta för din verksamhet?
– Jag har fortsätt tävla på Åby under den här tiden, men med annan kusk. Bergh som hemmatränare har varit villkorslös och jag tycker alla aktiva i södra och västra Sverige ska vara tacksamma mot Robert. Han har betalat ett högt pris.

Joakim Lövgren har en häst till start när Åby har tävlingar på onsdag den 5 oktober. I det tredje loppet sitter han upp bakom Executive Caviar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.