Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lyckat återseende

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Det var många glada miner i vinnarcirkeln efter Moving Ons fullträff. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Claes Svensson körde Moving On för första gången sedan 2013 och det blev verkligen ett lyckat återseende.

Publicerad:

Mantorps Claes Svensson tränade Moving On (e. Quite Easy U.S.) som unghäst och hos Fabrice Souloy i Frankrike har stoet slagit i blom. Svensson deläger hästen fortfarande och hans sambo Marie Nilsson har fött upp sjuåringen.
I Lady Snärts lopp, tillika stoelien, körde Claes Svensson Moving On för första gången sedan 2013 och det slutade på bästa sätt. Hon kördes till ledningen in i första sväng och drog i jämnt 1.10-tempo. Stoet såg stark ut hela vägen och segern vara aldrig i fara på 1.09,9a/1.609 meter.

- Det var ganska nära att vi förlorade spetsstriden, men efter 150 meter var lopp löst för min del. När Windy Ways kom upp på utsidan valde jag att dra i tufft tempo och min häst är stark, sade Mantorptränaren.

Förstapriset uppgick till 200.000 och totalt har Moving On tjänat över sju miljoner kronor. Vinnarhålets Soho liftade med till andrapriset och Roses Glory spurtade vasst till bronspengen för sin tränare Veijo Heiskanen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.