Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magic Gwin på 1.11,1

Magic Gwin, Mona Winkvist och Kaj Widell trivs under elitloppshelgen. För andra året i rad tog man en seger sista helgen i maj – återigen på ett imponerande vis.

Publicerad:

Första 500 meterna efter 1.08,2. Varvet på 1.12,4. Segertiden skrevs till sist till 1.11,1a/2140 meter och detta efter att Magic Gwin (e. Maharajah) avslutat sista 500 meterna efter snabba 1.06,4. Ifjol tog Magic Gwin en seger under den här aktuella helgen efter en imponerande uppvisning. I år var det dags igen för Mona Winqvists häst och som vanligt satt Kaj Widell i sulkyn.
– Han tar hela tiden kliv efter kliv den här hästen och det känns helt fantastiskt att få vinna lopp den här helgen, säger Kaj Widell.

Segermarginalen för Magic Gwin blev god. Han vann närmast före Knifetown Winner och Västerbo Grosbois.

Holländskan glänste på nytt

Seger från bakspår på Åby och i lördagens klass II-final upprepade Gina Schermer (e. Varenne) bedriften. Rick Ebbinge lämnade andra par utvändigt på sista bortre långsidan och var sedan åkandes genom slutsvängen.

Ledande Digital Performer hade inget att sätta emot, ingen annan heller utan Gina Schermer gick enkelt ifrån till seger på 1.13,1a/2.140 meter. Hennes nionde på 15 starter i karriären.
– En fantastisk märr, sade Ebbinge om det femåriga stoet som tränas i Nederländerna av Jeroen W.M Engwerda.

Output Pressure galopperade från start, men svarade för en fin upphämtning som tvåa. Trea i mål var tyska Voyage d'Amour som även hon tappade mark i inledningen.

Ny seger för Rita C.D.

I finalen av Diamantstoet serverade Örjan Kihlström Hans R Strömberg-tränade Rita C.D. (e. Mythical Lindy) en fin ryggresa. När fältet skulle göra upp om förstapriset på 250.000 kronor avslutade det fyraåriga stoet snabbast över Solvallas upplopp. 
– Hon stod tufft inne och är bara fyra år, men avslutningen var bra och hon vann säkert, sade Örjan Kihlström.

Stallformen fortsätter därmed för Hans R Strömberg och Rita C.D. ordnade tredje årssegern när hon kom i mål på 1.13,7/2160 meter.

Coktail Fortuna glänste i silverfinalen

Coktail Fortuna har gått från klarhet till klarhet hos Robert Bergh i Silverdivisionens final kom karriärens största triumf för den ståtlige holländaren. Robert Bergh i sulkyn körde till från start och tog över ledningen från Trinity Lux i första sväng. Första 500 öppnades via 1.09,6 innan Bergh kunde dämpa tempot, med Springover utvändigt om sig. Med varvet kvar landade Globalsatisfaction i dödens och i sista sväng kom attackerna bakifrån. Master Crowe ledde tåget i tredjespår med Bryssel i rygg, medan Johan Untersteiner valde att sitta kvar i andraspår. Men det skulle handla om Coktail Fortuna som säkert höll undan på 1.11,8a/2140 meter, en längd före gott gåendes Bryssel och Globalsatisfaction.
– Jag var lite tveksam till vad jag skulle göra från start, men när jag såg att Örjans (Michelangelo Ås) galopperade så valde jag att prova. Att vi skulle sitta i ledningen redan i första sväng hade man knappt vågat drömma om på förhand, och sedan blev det säkert, sa Robert Bergh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.