Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnus Berglund blir ny krönikör i Travronden Spel

Travronden fortsätter att rekrytera nya krönikörer till sin stora satsning.
Nu börjar Magnus Berglund att skriva regelbundet i Travronden Spel och på TravrondenSpel.se.
– Min röda tråd kommer att vara spelaren, säger han.

Publicerad:

Bloggaren och författaren Magnus Berglund, även känd som ”The Gambler Magazine”, är något av en doldis för många travspelare.

Sedan starten av den nätburna tidningen med nyheter om spel och spelbranschen 2012 har han skrivit krönikor, medverkat på seminarier och suttit SVT:s Aktuellt för att prata om spelet och spelandet i Sverige.

Nu kommer du, som läser nya Travronden Spel och TravrondenSpel.se, att få ta del av hans åsikter. Magnus Berglund är ny krönikör och kommer regelbundet att skriva om sina tankar – ur en konsumerande spelares perspektiv.

– Den röda tråden i mina kolumner kommer att vara spelaren, det vill säga ämnen som är viktigt ur den ”vanlige” konsumentens perspektiv. Framförallt blir det fokus på branschfrågor, där jag kommenterar det som händer på spelmarknaden och hur det påverkar oss som tycker om att spela, men det kan även handla om enskilda spelbolag eller kampanjer. Det sistnämnda beror på hur spelbolagen sköter sig, säger han.

Magnus Berglund har en bred erfarenhet om marknadsfrågor efter att ha jobbat som strateg och rådgivare till flera Sveriges största sponsorer och rättighetsinnehavare. I dag har arbetar han för Kinglet (eget bolag) och hjälper enskilda idrottare med deras personliga varumärken.

– Eftersom jag själv är intresserad av spel är som sagt spelarens perspektiv naturligt. Ofta glöms spelarens röst bort, liksom det roliga och lärorika med att spela. För de allra flesta är spel en social underhållningsform, även om baksidorna i branschen förstås kan vara nattsvarta. Gemensamt för kontrasterna är spelarna, människorna.

– Sedan har jag alltid gillat framtiden. Och då inte nödvändigtvis 50 år framåt i tiden, utan ”vad som ska hända härnäst”; det kan vara nästa månad, nästa år. Här är spelbranschen förstås väldigt tacksam eftersom den utvecklas hela tiden. Jag hoppas vi får se nya spel och fiffiga tekniska lösningar som gör spelandet ännu roligare ju mer den svenska marknaden sätter sig.

Travrondens chefredaktör, Joakim Svensson, säger:
– Magnus Berglund är en spännande, vass och intresseväckande skribent. Han har följt branschen nära och länge. I Travronden kommer att han att tillföra nya och kanske också annorlunda perspektiv på livet inom spelbranschen. Perfekt för en tidning med ambitionen att ge dig mer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.