Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig upploppsduell – med två vinnare

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Charrua Forlan invändigt och Lionel utvändigt. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Lionel och Charrua Forlan bjöd Solvallapubliken på ett häftigt upplopp.

Publicerad:

Göran Antonsen och Daniel Redén-tränade Lionel (e. Look de Star) attackerade från andra utvändigt på den sista bortre långsidan. Framme i ledningen väntade Hans Owe-Sundberg och hans Charrua Forlan (e. Up Front Larry) som aldrig ville ge sig.
Mitt på upploppet hade Lionel kopplat grepp, sedan kontrade Charrua Forlan – och när mållinjen kom var det omöjligt att skilja hästarna åt. Det hjälpte inte ens med målfoto.
– Det kan inte bli jämnare än så. Sundbergs kämpade på fantastiskt fint och det var inte till vår fördel att han fick köra 15 på varvet. För mig var det viktigaste att Lionel skulle få en positiv upplevelse på banan. Han fick ett snällt lopp och gick med full fart in i mål, sade Antonsen i vinnarcirkeln.
Nästa mål för Lionel är att försvara titeln i Olympiatravet, med Göran Antonsen i sulkyn.
– Jag hade hoppats på en sådan där rosa biljett i dag, men… Vi får se.

Hans Owe Sundbergs åttaåring Charrua Forlan är därmed fortsatt obesegrad efter två starter 2018.
– Jag trodde nog att jag fick stryk med nos. Det är jättekul när två hästar gör så här bra lopp och att båda får vinna, sade Sundberg i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.12,2a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.