Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig uppvisning av Anna Mix: ”Herregud”

Josefine Ivehag blev blixtinkallad – sedan red hon Anna Mix till seger.

Publicerad:

Adrien Lamy skulle ha ridit Anna Mix (e. Ludo de Castelle ) i montédebuten på svensk mark, men så blev det inte.
– Först ringde Sofia (Aronsson) mig och frågade om jag hade några franska tyglar att låna ut eftersom ryttaren inte hade med sig några. Sedan ringde hon efter två minuter igen och frågade: ”Du har väl inte druckit några öl än? Du måste rida Anna Mix.”, sade Josefine Ivehag i vinnarcirkeln. 

Det behövde varken tränaren Sofia Aronsson eller Josefine Ivehag ångra.  Sin vana trogen fick Anna Mix göra jobbet själv som förstahäst i andraspår. Det gick fort hela vägen och ledande Evens First Boy varvade på elva blank. Då hade Anna Mix många längder att plocka in. Än värre blev det när Olympic Kronos satte in slutstöten från rygg ledaren och ryckte ifrån fältet på den sista långsidan.
Men Anna Mix höll sin fart och var förbi tidigt på upploppet och travade undan till en enkel seger.
– Det var inte svårt att rida den här. Sofia sa att det bara var att rida framåt, att hon går hela vägen – och det gjorde hon verkligen. Herregud vad roligt.
Segertiden i blev 1.13,0a/2140 meter. 

Lesperanza imponerade igen

Waffle Cone och Erik Adielsson satt i ledningen, Björn Goop och Well Done La Marc utvändigt när upploppet kom. Då passade Peter Ingves och Lesperanza (e. Ready Cash) på att utnyttja Åbys open streck och vann väldigt enkelt efter ett perfekt lopp i rygg på tvåan i mål, Waffle Cone.
Christian Lindharts femåriga sto sto har nu två raka segrar på V75.  Segertiden blev 1.11,3a/1640 meter. 

Först ut den här tävlingsdagen var de treåriga stona som gjorde upp över medeldistans. Maharajah-dottern A Sweet Dance spurtade till seger via open stretch i  Euro Classic Trot-loppet. Det treåriga stoet tog fjärde segern i sjätte starten. Tränar gör Helena Burman.
– Jag har bara superlativer att säga om den här hästen. Hon blir intressant att följa framöver, kommenterade körande Johnny Takter.
Segertiden blev 1.13,9a/2140 meter och förstapriset var 100 000 kronor. 

Kallbloden hade hittat till Åby den här lördagen och Olav Mikkelborg presenterade en fin vinnare. Från 20 meters tillägg och en position som trea i andraspår spurtade Myhreng Jerker (e. Krageboen) till en bekväm seger tillsammans med tränaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.