Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist: "Min personal och mina hästar hade änglavakt"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Jägersrotränaren Tomas Malmqvists hästar var inblandade i olyckan på Jägersro.
– Vi kom på rakbanan med åtta hästar då det kom en skenande häst emot oss. Vi var chanslösa, berättar Tomas Malmqvist.

Publicerad:

En galoppjockey ramlade av och den lösa hästen skrämde upp två hästar på Jägersros motionsslinga. En amatörtränare ramlade ur och hans häst skenade i väg.

På rakbanan mötte han sju hästar från Tomas Malmqvists stall.

– Vi var åtta hästar totalt eftersom vi hade en amatörtjej som var med oss med sin häst. Vi hade ingen chans när den skenande hästen kom. Jag hann inte tänka någonting. Allt gick så fort. Hästen frontade med amatörtjejens häst och flera av mina hästar kom lösa och flera ur personalen ramlade ur, berättar Tomas Malmqvist.

De två amatörtränade hästarna var tvungna att avlivas och de båda amatörtränarna till dessa hästar har transporterats till sjukhus.

– När det gäller våra hästar är alla infångade och det har under omständigheterna gått bra. Det är klart att vissa i personalen är lite mörbultade och har blåmärken. Men när det gäller mig själv, min personal och mina hästar så hade vi änglavakt, säger en skärrad Tomas Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.