Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot hoppas på Readly Express

Foto: Thomas Blomqvist
Elitloppsgeneralen Anders Malmrot vill se Solvallahästen Readly Express på hemmabanan den sista söndagen i maj. Foto: Thomas Blomqvist

Starkast på Vincennes – och snabbast på Solvalla? Efter Prix d'Amérique-segern är Readly Express ett glödhett namn inför årets upplaga av Elitloppet. Inte minst för Anders Malmrot.
– Självklart vill jag se Readly Express i Elitloppet, säger Solvallas nytillträdde sportchef.

Publicerad:

Många svenskar besökte i Paris i helgen och Anders Malmrot var en av dem. Solvallas nye sportchef fanns på plats på Vincennes och fick där se Readly Express vinna Prix d'Amérique.
– Helt fantastiskt. Det var ett makalöst lopp. Jag trodde inte att det var sant när Readly Express sträckte på sig en gång till över upploppsrakan. Det finns ju inte på kartan att han ska kunna ta emot Bold Eagle när han får det loppet han får. Men det är något som bor inom den hästen som det inte gör hos andra hästar, säger Anders Malmrot som inte var i Paris enbart som åskådare.

För mannen som ska hitta 16 stycken elitloppshästar var Vincennes det bästa stället att leta på i helgen – och segraren i det största loppet är naturligtvis ett drömnamn för Malmrot.
– Självklart vill jag se Readly Express i Elitloppet. Det finns ju ingen som kan säga någonting annat, säger Anders Malmrot och fortsätter:
– Vi får höra med Timo och de övriga i kretsen runt hästen om vad de tycker och tänker, men just nu får de bara njuta av Prix d'Amérique-segern. Vi ska gratulera dem på Solvalla på tisdag och ta emot dem med öppna armar då.

Efter loppet lät Sébastien Guarato meddela att det inte blir någon start i Sverige för Bold Eagle i år. Hur ser du på det?
– Det vore jättetråkigt. Även om Bold Eagle inte vann är han en attraktion som man verkligen vill ha med i Elitloppet. Jag hoppas att det är sagt i besvikelsen efter loppet.

Hittade du några andra tänkbara elitloppshästar på Vincennes?
– Det var flera hästar som stack ut. På söndagen, men även på lördagen då vi fick se en fantastisk vinnare av Prix du Luxembourg i Urlo dei Venti. Trean i samma lopp, Uza Josselyn, är en annan häst som jag gillar skarpt. Överlag har jag fått väldigt bra respons på stallbacken under de här dagarna. Jag åker hem med en mycket positiv känsla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.