Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot: "Svårt att somna"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla den 8 januari. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Anders Malmrot blir Solvallas nya sportchef. Han tillträder sin nya tjänst 8 januari och är, av förståeliga skäl, laddad inför det nya uppdraget.
– Det är väldigt smickrande och oerhört spännande att få den här chansen, säger han.

Publicerad:

Den 8 januari börjar TV-profilen Anders Malmrot sin nya tjänst som sportchef på huvudstadsbanan Solvalla. Den nyheten släpptes under torsdagen.
– Jag känner att det är ett drömjobb för min del och det är fortfarande omtumlande. Det känns stort helt enkelt.

Anders Malmrot efterträder i och med detta Markus Myron som istället kommer att arbeta som marknadskommunikationschef på Solvalla.
– Jag har inte riktigt satt mig in i detalj hur jobbet ser ut och exakt vad som är i pipelinen eftersom jag inte börjar förrän i januari. Jag hoppas kunna bidra till att vi vänder publiktrenden i och med våra nya egna tisdagar. Målet är att få till en form av förändring och locka publik till banan igen och det vore fantastiskt om det lyckades.

Vad känner du kring att lämna dina tidigare uppdrag?
– Till en början kände jag att det skulle bli svårt. Jag har aldrig haft någon tanke på att byta jobb eftersom jag trivts så otroligt bra. Sedan kom Jörgen med det här erbjudandet och ju mer jag tänkte över det kände jag att det här är verkligen min chans att göra något på andra sidan. Beslutet blev inte så svårt till slut och vi gjorde klart det hela igår kväll (onsdag).

Att ha sista ordet när det kommer till Elitloppsfältet ses av många som ett drömjobb, vad känner du kring den uppgiften?
– Jag hade väldigt svårt att somna inatt och en del i det var nog just kring tankarna om Elitloppet. Man har tagit ut en lista med hästar varje år och nu har jag chansen att göra verklighet av den. Det går inte riktigt att förklara. 

Om du skulle utse ett Elitloppsfält redan idag, vilka är drömhästarna?
– Det är ett par hästar som verkligen är i farten nu och skulle man lyckas sy ihop dessa har man en bra stomme. Med Bold Eagle, Propulsion, Nuncio, Twister Bi och Readly Express så har man grunden till ett fantastiskt Elitlopp. Sedan gäller det att hitta någon ytterligare krydda utöver det.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.