Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen till Solvalla

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Gunnar Melander och Månprinsen A.M. på Solvalla i fjol. På tisdag är ekipaget tillbaka på huvudstadsbanan. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På tisdag ska ett av tidernas bästa kallblod hedras. Då kör Solvalla ett lopp till fyrfaldige miljonären Verners ära och det med ett högklassigt startfält.

Publicerad:

Självaste Månprinsen A.M. gästar huvudstadsbanan med en femte raka seger i sikte. Kallblodskungen ströks från en planerad start i Gävle i oktober, men är nu tillbaka i stridsdugligt skick. Till Solvallas sportchefs stora glädje.
– Det lät på rapporterna som att han inte skulle hinna komma i ordning, så det här kändes otroligt roligt, säger Anders Malmrot.

För motståndet står bland andra norske trätobrodern Lome Brage samt en häst från vårt östra grannland – fjolårets vinnare av Elitkampen, Polara.
– En riktig fullträff. Det blev ett bättre lopp än Elitkampen nu när Månprinsen möter de här. Jag ville ha en match mellan Sverige, Norge och Finland och nu får vi de tre bästa från vardera land. I november dessutom. Det blir fantastiskt, säger Malmrot.

Verners lopp körs över 2.140 meter med 100.000 kronor till vinnaren. Övriga anmälda är Flex, Smedheim Solan, Tand Kraft, Tangen Haap och Titan Tabac.

Twister Bi tillbaka

Endast fem hästar anmäldes till högsta klassen, men loppet tilldrar sig ändå stor uppmärksamhet. Kvintetten innehåller nämligen Twister Bi som debuterar i Timo Nurmos regi.

Den sexårige världsstjärnan gick ett banjobb på Solvalla förra veckan, nu ska han trava 2.140 meter i ett test inför ett tilltänkt Frankrikeäventyr. Björn Goop är uppsatt som kusk i tisdagens start som blir Twister Bis första sedan i juli månad.

Revanschsugna treåringar

Elva ston och tolv hingstar och valacker kommer till start i Oaks- respektive Kriterierevanschen. Stona gör upp om en segercheck på 100.000 kronor och bland de anmälda finns oaksfinalisterna Activated (struken i finalen) och Indiana Boko. 

I Kriterierevanschen är förstapriset det dubbla. Där tar Timo Nurmos ut kriteriefinalisten Global Wise Guy som ställs mot bland andra Elcamino Dimanche och Mellby Glader från Robert Berghs stall. Förra året vanns loppet av Calle Crown och i förfjol följde Deimos Racing upp sin kriterietriumf med seger även i revanschen.

Startlistorna till tävlingarna blir färdiga under onsdagseftermiddagen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.