Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika lämnar Sverige – för långväga äventyr

Foto: Matilda Öhrman
Marika Eriksson lämnar Sverige för Australien. Foto: Matilda Öhrman

Om en dryg månad börjar ett längre spännande äventyr för Marika Eriksson. Då lämnar hon Sverige och Julmyra för ett år på andra sidan jordklotet.

Publicerad:

Marika Eriksson är för dagen hästskötare hos Solvallas Jim Oscarsson. Om en dryg månad kommer hon dock att ge sig ut på ett längre äventyr då hon sätter sig på planet till Australien.
– Min lillasyster har varit i Australien på praktik och tyckte att det var väldigt bra. Idén har växt mer och mer för mig och jag förlorade min häst för ett par månader sedan och efter det har jag bestämt mig för att åka, säger hon.

När åker du?
– Planet går 22 maj och jag har visum i ett år. Så jag kommer att vara borta minst ett år är tanken.

Var i Australien kommer du hålla till?
– Utanför Melbourne. Jag kommer jobba som hästskötare och sedan är väl tanken att jag ska få rida och köra lite grann, men allt är inte helt bestämt kring det ännu.

Vad mer hoppas du få ut av äventyret, sett utanför travet?
– Allt möjligt. Det ska bli kul att se ett nytt land där allting är annorlunda. Bara upplevelsen att få göra det här är hela grejen.

Hur har tiden varit hos Jim Oscarsson?
– Den har varit jättebra. Jag har fått chansen att rida mycket lopp, men även köra en del. Det har varit mycket eget ansvar och jag är jättetacksam över tiden hos Jim. Det har varit hur bra som helst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.