Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marjaana föreslås bli ny ordförande: "Stolt"

Foto: Daniel Larsson/Kanal 75
Marjaana Alaviuhkola. Foto: Daniel Larsson/Kanal 75

Valberedningen har lämnat förslag till Svensk Travsports nya styrelse.
Marjaana Alaviuhkola föreslås bli ny ordförande.
– Jag är stolt, säger hon.

Publicerad:

I höstas stod det klart att Hans Ljungkvist, nuvarande ordförande, avböjde omval efter åtta års arbete. Även Arendt Cederqvist avböjde omval.

"En heder att bli tillfrågad"

Nu har valberedningen lagt fram sina förslag. Marjaana Alaviuhkola föreslås bli ny ordförande och skulle i så fall bli första kvinnan på ordförandeposten i Svensk Travsports styrelse.
– Jag är stolt. Det är en heder att bli tillfrågad, att man har valberedningens förtroende, men sedan är det medlemmarna som bestämmer utfallet, säger Marjaana.
– Man kan säga så här: det är svårt att tacka nej till intressanta arbetsuppgifter. Uppgiften är dock komplicerad, jag kommer väl förberedd eftersom jag suttit med i styrelsen i åtta år.

"Förändringens tid"

Vilka är svårigheterna?
– Vi står ju inför ganska så stora utmaningar med tanke på kommande spellagstiftning, skilsmässan mellan ATG och ST till exempel. Kanske är inte svårigheter rätt ord, mer utmaningar. Samtidigt gör det arbetet intressant. Det är inte en tid då allt bara rullar på, det är förändringens tid.

Utsatt position

Vad har du som Hans Ljungkvist inte har?
– Haha…det vet jag inte. Hans har gjort ett bra jobb, men han ville ju inte fortsätta.
Med vilken känsla tar du dig an uppgiften – om du nu blir ny ordförande?
– Stolt, som sagt. Man får lägga mycket jobb på det och det är lite utsatt i det sociala medie-klimatet som råder.

Källström förslås

Jag upplever dig som ganska hårdhudad.
– Man måste gå in med inställningen att inte ta åt sig för mycket. Det finns alltid folk som har åsikter och de kommer från båda håll. Oavsett om det är extremt positivt eller negativt får man vara försiktig med att ta åt sig.

Anders Källström och Marcus Persson förslås väljas in i styrelsen.
Beslutet tas på fullmäktigemötet 25 april och eventuella motförslag ska inkomma senast 15 dagar före det mötet. Omval föreslås på Lina Bertilsson sm valdes in i styrelsen under fjolåret.

 

Marjaana Alaviuhkola, 59, är vd och koncernchef för Hallands Djursjukhus och har visat stort engagemang tidigare i bland annat Halmstads Travsällskap där hon varit ordförande. Sitter i ATG:s styrelse.

Marcus Persson, 46, är styrelseledamot i Stockholms Travsällskap – vilken han lämnar vid eventuellt tillträde i Svensk Travsports dito – och är intresserad av såväl hästägande som uppfödning.

Anders Källström, 58, kommer från en rad styrelseuppdrag – bland annat som ordförande i Svenska Hockeyligan AB samt LRF Media AB. Är sedan tidigare medlem i Solängets Travsällskap och han har genom åren varit ägare till flertalet hästar.

FAKTA

ST:s nuvarande styrelse

Hans Ljungkvist
Marjaana Alaviuhkola
Arendt Cederqvist
Mats Norberg
Daniel Schützer
Erik Adielsson
Lina Bertilsson

Adjungerade ungdomsledamöter
Ingela Claesson
Hanna Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.