Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Måste vara någon som sett att vi har..."

Foto: Montage/TR Bild
Stefan Melander. Foto: Montage/TR Bild

I mellandagarna stals ett dussin sulkys från Stefan Melanders stall på Solvalla.

Värdet är över en halv miljon kronor.

– Jag kunde inte tro det här i min livligaste fantasi, säger Melander.

Publicerad:



Trav 365 berättar om nyheten. Under nyårsdagen tvingades stall Stefan Melander låna vagnar för att hästarna skulle kunna tävla i loppen – anledningen är att han blivit utsatt för en stöld. 



– När det var tävlingar på annandagen var allt i sin ordning men när min personal kom till Solvalla på nyårsdagen var vagnarna borta, säger Stefan Melander till Travronden.

Det är oklart exakt hur många sulkys det handlar om.


Högt värde

– Jag är faktiskt inte säker på om det är elva eller tolv, men värdet är över en halv miljon kronor i alla fall.



Vagnarna var inlåsta.


– Ja, enligt alla säkerhetsåtgärder som finns. Man ser på hjulspåren att de backat till med tungt fordon. Väldigt tråkigt det här, det måste väl vara någon som sett att vi har de bästa vagnarna i loppen.



Inga grindar forcerade

Solvallas vd, Jörgen Forsberg:


– Vi har rondering på vakter 365 dagar om året, men Stefan är en av tre tränare med yttervägg ut från stallbacken så man behöver inte ta sig in på stallbacken för att komma in i stallet.

Brottet är inte högprioriterat hos polisen.

– Inga lås, grindar eller liknande har forcerats på stallbacken. Polisen ska utreda det förstås men har inte varit här ännu. Väldigt tråkigt när sådant här sker.



ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.