Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Matsatsning på Solvalla – billigare och modernt

Foto: Solvalla/Pressbild
Morgan Lydebring, restaurangchef Solvalla. Foto: Solvalla/Pressbild

Solvalla ändrar sitt erbjudande kring matupplevelser.
Med start på lördag ändras upplägget i Valla Krog och gästspel av andra kockar kommer att förekomma under året.
– Det är lite modernt och vi försöker att hålla oss ajour med branschen, säger restaurangchef Morgan Lydebring.

Publicerad:

I ett pressmeddelande under onsdagen berättar Solvalla om nyheten.
– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra gäster den här matupplevelsen. Meatballs for the People har som mål att göra världens godaste köttbullar, och det vill vi såklart att V75-publiken ska få ta del av, säger Morgan Lydebring, restaurangchef på Solvalla.

"Blir fler gästspel"

Gästspelet av Meatbolls for the People är en del i satsningen.
– Vi kommer att fortsätta med teman under året och gästspel är en del i satsningen. Det kommer att bli fler gästspel under året, men de flesta teman kommer arrangeras i egen regi, utvecklar Morgan för Travronden.
Hur kom tanken om gästspel upp på agendan?
– Det är lite modernt med gästspel och att dra nytta av andra, duktiga, aktörer. Vi försöker att hålla oss ajour med branschen.

Billigare än tidigare

I vilken prisklass ligger det här konceptet?
– 525 kronor inklusive entré. Tidigare hade vi en fast trerättersmeny på Valla Krog som kostade 595 kronor exklusive entré, så det är ett billigare alternativ. Tanken är att göra det mer tillgängligt nu.

Lägre pris för kunden och en extern kostnad för er – hur finansierar ni projektet?
– Det är en satsning för publiken och den samlade upplevelsen så det är en investering från vår sida. Den billigaste buffén som vi serverat tidigare var på festvåningen, men vi har fått feedback av besökare att utsikten över banan inte är lika bra där. Nu erbjuder vi bättre platser till ett billigare pris än tidigare i Valla Krog.

FAKTA

Meatballs for the People

Stockholmsstationerade Meatballs for the People startades av Mathias Pilblad i spetsen. Restaurangen har funnits i fyra år och specialiserat sig på köttbullar som producerats på bland annat björn, ren, lamm och vildsvin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.