Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander hejar från hemmet

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Tar Månprinsen A.M. sin fjärde raka titel? Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Tre år i rad har Månprinsen A.M. blivit utsedd till Årets Kallblod. Han är nominerad även i år, men Gunnar Melander väljer att stanna hemma.

Publicerad:

Förra året var det lite extra uppståndelse kring Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) med tanke på delägaren AnnaMaria Öbergs avstängning. Både Gunnar och AnnaMaria fanns på plats på Årets Häst-galan den gången och en glad Gunnar tog till orda i vinnarmikrofonen. I år blir det inte så, även om Månprinsen skulle ta sin fjärde raka seger.
– Nej, jag är hemma i år; det är mycket att stå i och rejält kallt.

Kan Månprinsen ta sin fjärde raka titel?
– Det har jag ingen uppfattning om, men det är förstås roligt att vara nominerad.

Är årsdebuten bestämd för hästen?
– Nej, jag är inte riktigt klar med den biten. Däremot känns Månprinsen fin och jag har honom precis där jag vill.

Förra året valde Gunnar att göra sju starter i Norge och även ett lopp i Finland fram till första Sverige-starten den 27 juli i Östersund (seger). Man stod även över Elitkampen på Solvalla. AnnaMaria är numera fri att beträda alla travbanor i Sverige, så där finns inga hinder för svensk start. Månprinsen A.M. har inte startat sedan tredjeplatsen i SM på Bergsåker bakom Odin Tabac den 27 augusti.

I kväll är det just Odin Tabac (Jörgen Westholm), norske Kriterievinnaren Tand Kraft (Jan-Olov Persson) samt dubbla Kriteriestovinnaren Uggla I Mossen (Jan-Olov Persson) som utmanar Månprinsen i kategorin Årets Kallblod.

Fotnot: Järvsöfaks är förstås ”värst” genom tiderna i Årets Kallblod med tolv raka titlar!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.