Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders Snowstorm Hanover på 1.11,7

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Snowstorm Hanover. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Stefan Melanders Snowstorm Hanover har inte fått det att stämma på svensk mark, men i Big Noon-Pokalen tog fyraåringen en efterlängtad seger.

Publicerad:

I årets sjunde start kom årets första seger för Stefan Melanders Snowstorm Hanover (e. Muscle Massive). Örjan Kihlström gav fyraåringen en fin ryggresa och över upploppet tog han sig enkelt förbi till en säker seger. Detta på tangerat löpningsrekord – 1.11,7/1660 meter. Även 2014 och 2016 noterades vinnarna för den segertiden. Nämligen Amazon Am och French Laundry.
– Han var lite ovan med voltstart så vi kom iväg lite halvdant. Sedan fick vi ett hyggligt lopp och han avslutade starkt. Det kändes i sista sväng som att det fanns att köra med. Det blev knappt, men säkert, säger Örjan Kihlström.

Evelyn och Zona O.K. höll tempot uppe framme i täten när treåringsloppet Wallenius Cup avgjordes. Fältet passerade första varvet på 1.12,7 och tempot gladde hästarna i kön – främst Jerry Riordans Zahra Mil (e. Nad Al Sheba) som bjöd på en fin avslutning över upploppet.
– Vi hade tur och fick ett fint lopp. Det är en stark häst och hon fick chansen och hon löste det på bra sätt. Det blev körning under loppet och vi fick rygg på en bra häst. Hon var fin, säger Carl Johan Jepson.

Senast var Carabinieri (e. Wellino Boko) tillbaka på tävlingsbanan efter ett halvårs uppehåll – och han var det som en vinnare. Peter Untersteiner gav sig häst ett fint lopp i mestadels fjärde utvändigt och efter fin draghjälp på sista bortre långsidan avslutade den sjuårige hingsten förtjänstfullt över upploppet. Segern togs närmast före en bra kämpade Ragazzo da Sopra och Qahar Q.C. som höll starkt från utvändigt ledaren.
– Det är en riktig kompis detta. Han har varit en härlig häst från dag ett och karriären verkar bli lång. Han fungerade inte i Frankrike under vintern och vi gav honom en återhämtningsperiod. Det känns som att vi har igen det nu, säger Peter Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.