Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders stjärna på plats – stallkamraterna sprids ut

Foto: STALLTZ.SE/TR BILD
Green Manalishi tillsammans med Sabine Kagebrandt och transportören Jörgen Åsén. Foto: STALLTZ.SE/TR BILD

Marcus Melander skickade fyraåringen till Sverige tidigare i veckan. Nu är Green Manalishi framme – precis som tre andra hästar. 
– Han ser fin ut, säger Sabine Kagebrandt.

Publicerad:

Alldeles nyss kom transporten med Green Manalishi (e. Muscle Hill) till Stefan Melanders gård. Med var också Sabine Kagebrandt från ägaren Stall Courant. Hon berättar att hästen verkar ha tagit resan bra.
– Hästarna åkte från Marcus (Melander) gård i tisdags. På flygplatsen blev det veterinärkontroll och sedan skulle planet ha lyft på tisdagskvällen, men det blev uppskjutet. Istället blev det dagen efter och i torsdags landade hästarna i Lierse. Därifrån blev det transport med Åby Horseline. Nu är vi framme hos Stefan Melander, säger Kagebrandt.

Totalt var det fyra hästar som reste tillsammans och även treårige Hell Bent For Am (e. Muscle Hill)  kommer att hålla till i Stefan Melanders stall. Tidigare under morgonen lastades treårige Hopeusteponalego (e. Donato Hanover) av hos Stefan P Pettersson och även Fredric Linder får nytt blod i stallet i form av treårige kullkamraten Hemisphere (e. Father Patrick). Samtliga fyra har tränats av Marcus Melander och ägs av Stall Courant.

Vad gäller den starkast lysande stjärnan Green Manalishi är det stora målet alltjämt Svenskt Travderby, men första testet på svensk mark väntar redan runt hörnet.
– Han behöver starta för att komma igång och tanken är att han ska ut i kvalet till Kungapokalen (fredag 24 april). Sedan finns Sprintermästaren där på sommaren. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.