Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär har lämnat oss

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Miljonären Illuminati har hastigt lämnat oss. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Joakim Lövgren-tränade miljonären Illuminati är död.

Publicerad:

Femårige Illuminati (e. Ready Cash) startade så sent som i lördags inom V75 på Jägersro och slutade sexa. Nu har hästen enligt tidigare skötaren Jonas Oscarsson helt plötsligt lämnat jordelivet.
– Jag fick beskedet under tisdagskvällen av hästens ägare. Illuminati hade skadat sig i hagen. Tydligen hade de varit i kontakt med tre olika veterinärer som alla sa att det inte fanns något att göra, berättar Jonas Oscarsson för Trav365 och fortsätter:
– Vi hade så många otroliga minnen tillsammans, och jag blev chockad när jag hörde att han var död. Hästen var så fantastisk intelligent och han visste verkligen vad allt handlade om.

Illuminati tog nio segrar och sprang in 1.082.200 kronor. Största segern togs i ett klass I-försök på Jägersro och hästen slutade trea i Derbyförsök förra året.

Så här skriver Stall Lövgren på sin facebooksida efter den tragiska olyckan:

Under gårdagen var Illuminati med om en svår olycka i hagen, som gjorde att han inte längre finns med oss. Vi sörjer förlusten av en kompis och krigare med en löpskalle långt utöver det vanliga men minns också med värme alla fina stunder han gett oss. Vila i frid Illuminati, tack för allt.”

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.