Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär i Sverigedebut

Foto: STALLTZ.SE
Cruzado dela Noche gör tävlingsdebut på svensk mark i Umeå på fredag. Foto: STALLTZ.SE

Nyligen lät Stefan Melander USA-födde Uncle Lasse debutera på svensk mark med seger. I Umeå på fredag plockar "Tarzan" ut en annan amerikanskfödd fyraåring i Sverige-debut - Cruzado dela Noche.

Publicerad:

Cruzado dela Noche ägs av stall Courant och har tjänat nästan två miljoner kronor. Som tvååring blev han trea i finalen av Peter Haughton Memorial där Uncle Lasse slutade tvåa. Förra året vann Cruzado dela Noche två lopp på elva försök. Klicka här och läs mer om Cruzado dela Noche.

På fredag startar Cruzado dela Noche i ett försök till Norrlands Grand Prix som körs som V64-5. Cruzado dela Noche fick spår nio bakom startbilen och ska köras av Per Linderoth.

En av motståndarna är fjolårets finske Kriterietvåa Elian Web som fick spår ett. En annan konkurrent är Roger Walmann-tränare R.G.'s Thunderbolt som fick spår fem. Förstapriset är 100.000 kronor.

Startlistan, 2.140 auto:
1. Elian Web – Janne Soronen
2. Collins - Lars-Göran Söderberg
3. Mr Perfect - Jim Oscarsson
4. Tommaso America - Claes Sjöström
5. R.G.'s Thunderbolt - Örjan Kihlström
6. Andover Streamline - Hanna Olofsson
7. Don't Mind Me - Erik Adielsson
8. Angle Of Attack - Robert Bergh
9. Cruzado dela Noche - Per Linderoth

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.