Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär tillbaka i Sverige

Foto: Hanold/ALN
Foto: Hanold/ALN

Marcus Lindgrens Namale Kronos har varit ute på äventyr I Europa under i stort sett ett år. Nu är han tillbaka i Halmstad.

Publicerad:

Namale Kronos (e. Ken Warkentin) är en häst som alltid haft ögonen på sig. Han inledde karriären med att ta elva segrar på de 18 första starterna och sedan dess har det fortsatt i fin stil. 
Under 2015 reste hästen till Frankrike och på sex starter i trikolorens land blev det nästan 280.000 kronor inkört. Efter en vinter i Sverige åkte hästen återigen ner till Frankrike i slutet av april, men den här gången blev det inga större framgångar. 
Nu har hästen flyttat tillbaka till Marcus Lindgrens gård i Halmstad, till sin nya ägare. Sedan någon månad tillbaka är det nämligen hästskötare Nathalie Viberg som äger hästen, tidigare var det Stall Courant.
1.676.592 kronor intjänat har det blivit så här långt på 70 starter, varav 19 starter slutat med seger.
– Namale Kronos kom hem från Holland i dag (läs söndag). Välkommen hem, kungen, skriver Marcus Lindgren på Twitter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.