Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonsto till Goop

Foto: Maria Holmén/Travronden
Björn Goop har två färska nyförvärv i stallet. Foto: Maria Holmén/Travronden

Björn Goop har i dagarna fått in intressanta nyförvärv från både Danmark och Norge.

Publicerad:

Det här berättar Goop själv på sin hemsida. Fyraåriga amerikanskan Dizzy Broad (e. Broad Bahn-Portia e. Mr Lavec) kommer närmast från Flemming Jensen. Hästen har en brokig bakgrund, men inledde riktigt bra som tvååring i USA för Noel Daley och Ron Burke. Hon segrade i fem av åtta starter som tvååring, bland annat i försök av New Sire Stakes. Treåringssäsongen blev däremot segerlös och hästen kom till Sverige och Tomas Malmqvist inför den här säsongen. Där hann hästen bara göra en start (oplacerad) för att sedan gå till Flemming Jensen. Två starter där har inte resulterat i några pengar, utan nu ska Björn Goop göra ett försök att få det fyraåriga stoet på rätt tankar igen. Hon har sammanlagt tagit fem segrar och tjänat 1.011.463 kronor.

Ny i Goops stall är även norskan Rose Garden (e. Juliano Star-Thai Rose Garden e. Sugarcane Hanover). Det åttaårige stoet kommer närmast från Geir Gundersen. Hon har hittills ordnat elva segrar och tjänat drygt 500.000 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.