Sveriges ledande travtidning
ANNONS

From The Mine blev miljonär

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
From The Mine och Magnus A Djuse. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Magnus A Djuse fortsätter att ta skalper som kusk – och i bronsfinalen ordnade From The Mine karriärens hittills största seger.

Publicerad:

Inledningsvis hamnade Umåkesramatören Catarina Norqvists From The Mine (e. From Above) först utvändigt om ledaren tillsammans med Magnus A Djuse, men efter ett varv blev ekipaget avlöst och hamnade sedermera i tredje utvändigt.

Från utvändigt om ledaren kopplade Marrakesh greppet in på upploppet, men Timo Nurmos häst kunde inte freda sig sista 100 meterna. Snabbast gick sjuårige From The Mine som enkelt avväpnade sina konkurrenter till slut. Valacken tog sin andra raka rikstotoseger när han kom i mål på 1.12,3a/2140 meter. En seger som togs närmast före Track Angle och All Star.
– Tanken var att backa direkt, men han blev så het bakom bilen så jag hade inget annat val än att köra framåt. Det var skönt att vi blev avlösta. Jag var i valet och kvalet om jag skulle gå ut där 600 kvar. Han kändes så bra så jag gick och han var fantastiskt bra. Det är var min första seger i en V75-final, sade Magnus A Djuse.

Förstapriset på 250.000 kronor gör att From The Mine nu sprungit in 1.017.300 kronor. Catarina Norqvist äger From The Mine tillsammans med Stall Grå som också har fött upp hästen.
– Jag var så glad över att Cool Trader var fyra i Walter Lundbergs. Och så ställer From The Mine till med det här. Jag blir nog inte människa på en vecka, sade Catarina Norqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.