Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Missar Stochampionatet

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
André Eklundhs Rose Mary missar Stochampionatsfinalen på söndag. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

En av söndagens finalister i Stochampionatet är halt och kommer därmed inte till start.

Publicerad:

Åbytränaren André Eklundh har onekligen haft bättre dagar än denna. Via twitter meddelade han den tråkiga nyheten om Stochampionatsfinalisten Rose Mary (e. S.J.'s Caviar). Till Travronden säger han på fredagseftermiddagen:
– Det kändes verkligen tufft och jag har haft två tunga dagar sedan beskedet kom. Hästen hade en rätt så allvarlig senskada som treåring, innan hon började starta, och har nu fått en liten reaktion på den senan. Den är inte lika kraftig, och hon har inte speciellt ont, men är halt beroende på att hon är svullen. Om det tar två månader att läka eller hela säsongen återstår att se, det beror helt och hållet på hur det läker.
– Det är riktigt tungt då detta hade varit min största uppgift hittills i karriären. Vi såg det i onsdags och redan då misstänke jag vad det var, men vi ville ju ändå vara säkra. Jag har haft två dagar att bearbeta detta, men det känns fruktansvärt fortfarande, säger André Eklundh.

Rose Mary slutade tvåa i det försökslopp som vanns av Johan Untersteiners Havefunwithme. Eklundhs fyraåringssto har hittills tagit fyra segrar på tio starter och tjänat 745.400 kronor. Den här strykningen innebär i sin tur att Roger Walmanns Dibaba får tiondespår istället för bricka elva bakom bilen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.