Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Misstänkt lärling tillbaka i stallet

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Lärlingen friställdes för att "reda ut situationen". Nu är lärlingen, som är misstänkt för att ha misshandlat och hotat en kvinnlig hästskötare, tillbaka i stallet.
– Det var faktiskt jag som ville det, säger arbetsgivaren.

Publicerad:

Nyheten om lärlingen slog ner som en bomb i trav-Sverige när den avslöjades av bloggen ingvarssonopersson.se i slutet av augusti. 
Lärlingen är misstänkt och polisanmäld för att ha misshandlat och hotat en kvinnlig hästskötare i samma stall. Enligt polisprotokollet har mannen i polisförhör erkänt att han angripit kvinnan med våld tre gånger och i väntan på rättegång har ett kontaktförbud utfärdats av tingsrätten. 
Lärlingen har även anklagats för att ha behandlat hästar i stallet illa.

Lärlingen friställdes 

I samband med avslöjadandet friställdes lärlingen av arbetsgivaren för att, som tränaren själv uttryckte det, ”reda ut situationen och hamna på det torra". 
Samtidigt startade Svensk Travsport en utredning gällande den misstänkta djurmisshandeln. I mitten av september meddelade ST att det enligt deras utredning inte framkommit några bevis som visar att hästarna behandlats olämpligt.
När Travronden pratar med den misstänktes arbetsgivare under fredagseftermiddagen visar det sig att lärlingen jobbar i stallet sedan en vecka tillbaka.
– Det var faktiskt jag som ville ha det så, även om personen i fråga inte själv tyckte att hen var psykiskt redo. Att gå hemma hela tiden är inte hälsosamt i längden och att hålla på med hästarna är desto bättre terapi. Lärlingen har samma arbetsuppgifter och passar nästan samma hästar som tidigare, säger arbetsgivaren till Travronden.

"Har också hästägarna i ryggen"

Den senaste månaden har varit speciell, det erkänner han. Men beslutet att ta tillbaka den misstänkte var ganska enkelt. 
– Så länge han inte blivit dömd eller gjort sig skyldig till djurplågeri ser jag ingen anledning till varför jag inte kan ha honom i stallet. Jag har gjort dumma saker i mitt liv och vet vikten av att ge någon chansen tills de med säkerhet är dömda. Jag har varit väldigt nöjd med hans arbete hos mig och lärligen har också hästägarna i ryggen. 
Vet du något mer om när misshandeln blir en rättssak?
– Det har jag ingen aning om, men jag skulle tippa på att det inte är den mest prioriterade saken och kan ta sin lilla tid. När det väl går till rättegång kommer nog många att förstå att saker inte alltid är som de målas upp.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.