Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Montén gör premiär på V75

Foto: Hanold/ALN
Brasil Boko och Jennifer L Oscarsson vann Monté-SM 2016. Foto: Hanold/ALN

Nu är det bestämt. Under 2017 kommer montén att debutera på V75-spelet. Det meddelar Svensk Travsports montéhandläggare Stina Swartling.

Publicerad:

Tidigare har montésporten synts till på V86-spelet ett par gånger, men det har aldrig fått chansen inom V75-spelet. Men nu ska det bli ändring på det. Nyligen bestämdes det att årets Monté-SM-lopp kommer att skrivas ut som en V75-proposition. Loppet rids på Åbytravet den 14 oktober.
– Ja, det är beslutat att bli av på SM i oktober. Det kommer att skrivas ut som en V75-proposition, men sedan är det som alla V75-lopp att de kanske flyttas ut från V75-omgången till förmån för lördagsloppet om man tycker att det inte håller rätt kvalitet. Det är också klart att det kommer att ridas montélopp på V86 tre gånger i år. Första gången i juni och sedan i september och november, säger Svensk Travsports montéhandläggare Stina Swartling.

Vad betyder det här för montésporten?
– Det betyder så klart jättemycket att få vara med i det största sammanhanget. Jag tycker att det förtjänar att ligga på V75, ett lopp som Monté-SM håller så pass hög klass. Jag tror det kommer tas emot bra bland både aktiva och spelare.

Hur kom ni fram till just det här loppet?
– Vi har lämnat förslag ett flertal gånger. SM känns mest naturligt eftersom det är det största loppet pengamässigt och det brukar vara riktigt bra hästar med.

Hur tror du att det kommer tas emot av spelarkåren?
– Jag hoppas på ett gott mottagande. När vi gjorde premiär på V86 var man lite orolig innan, men jag hörde inte ett negativt ord efteråt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.