Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mosaique Face föll

Foto: HANOLD/ALN
Mosaique Face planeras starta i Danmark nästa gång. Foto: HANOLD/ALN

Mosaique Face genrepade inför Copenhagen Cup och Stall Kolgjini siktar även mot Elitloppet med Derbyvinnaren, men dagens start i Kalmar blev en flopp.

Publicerad:

Det hade regnat i Småland och Mosaique Face tävlade med skor runt om. Sexåringen hamnade utvändigt om ledaren och på sista gick hästen över i fel gångart.
- Banan var katastrofalt dålig, konstaterade en besviken Adrian Kolgjini när han körde av banan.

Istället såg Prince Tagg och Ralf Karlstedt ut att gå mot segern. Mantorphästen öppnade rejält till ledningen och fick dämpa tempot. I sista sväng ryckte nioåringen, men krafterna tröt och bra avslutade Monster Drive fångade in ledaren i god tid innan mållinjen. Det här var första vinsten i tredje försöket för Joakim Lövgrens nyförvärv.
Segertiden landade på 1.14,1a/1.640 meter och förstapriset uppgick till 35.000 kronor.

- Med meritlistan han hade var det såklart ett spännande nyförvärv, men Reijo Liljendahl sade att han inte fick igång Monster Drive. Hos mig har hästen startat två gånger utan att jag fått något gensvar. Idag var lite av sista chansen och jag tror att formen sitter där nu, sade Joakim Lövgren.

Tvåa blev Prince Tagg och Lord Capar knep bronspengen.

Femling till Lövgren

Joakim Lövgren hade en toppdag i Kalmar och kunde totalt räkna in fem tränarsegrar. Förutom Monster Drive gästade även Poplar Broline, Hippie, Hell Broke Luce och Höwings Tia Maria vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.