Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Muscle Hustle är död

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Muscle Hustle och Robert Bergh. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Berghs stjärnhäst Muscle Hustle har hastigt lämnat jordelivet. Efter komplikationer under flygresan till USA tog kretsen kring hästen beslutet att avliva honom.

Publicerad:

Den sexårige hingsten Muscle Hustle (e. Muscle Mass) är död. Robert Berghs stjärnhäst tog 15 segrar på karriärens 58 starter och sprang in drygt 4,3 miljoner kronor. Tidigare i år tog kretsen kring hästen beslutet att flytta över Muscle Hustle till hans födelseland USA för fortsatt tävlande, men under resan dit uppstod komplikationer och man tvingades ta beslutet att avliva hästen.

Stall Bergh skriver på Twitter: "Efter komplikationer vid transporten till USA så har vi idag, efter 14 dagars akut behandling, tagit det fruktansvärda beslutet att låta Muscle Hustle somna in. Vi är så tacksam för all glädje du har gett oss, vila i frid finaste Masse".

I en intervju med Travronden i augusti berättade Robert Bergh om flyttplanerna för sin häst. Tanken var att han vid ankomsten till USA skulle gå i träning hos Åke Svanstedt.

Muscle Hustle ägdes till hälften av Robert Bergh och till hälften av Stall Mary AB.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.