Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Myrs Hera bjöd på uppvisning i Kriteriestoet

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Nina Jonsson och Ulf Eriksson med Myrs Hera efter segern i Kriteriestoet på Dannero. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Myrs Hera infriade favoritskapet i Kriteriestoet med råge. Tillsammans med Ulf Eriksson i sulkyn hade det stora löftet full kontroll på tillställningen och vann smått överlägset på tangerat svenskt rekord.
– Hon var fantastiskt fin, säger tränaren Nina Jonsson efter storloppssegern.

Publicerad:

Myrs Hera (e. Bork Odin - Björs Faxa) visade ingen pardon i spetsstriden och tog enkelt hand om ledningen före Brenne Bricka. Örjan Kihlström hamnade i dödens med Stjärnblomster, men valde att backa ned till tredje invändigt, och i stället fick Myllkärs Maja trava först utvändigt. Första 500 gick via snabba 1.27,5. 
– Hon visade ännu en fin kvalitet när hon öppnade så snabbt. Sedan tyckte jag att hon låg på lite grann och det kändes lite väl fort med 27-tempo, men efter 800 meter blev hon lugn och fin, sa Ulf Eriksson.  

Varvet gick via 1.29,5 och på sista långsidan började Eriksson grilla konkurrenterna. I temposkärpningen galopperade Brenne Bitti bort sig och Stjärnblomster fastnade i kön. 
– När Westholms hoppade med 600 kvar och Örjan satt fast bakom kändes det som att vi hade bra chans. 

Mai Oda gick en stark sista långsida och lyckades hänga på Myrs Hera i sista sväng, men över upploppet kunde Eriksson finåka till en smått överlägsen seger på 1.28,9a/2.140 meter, tangerat svenskt rekord. 

Bollnäsamatören Nina Jonsson kunde därmed räkna in karriärens största triumf. Hon är förutom tränare även uppfödare och ägare till det löftesrika kallblodet, som fick in 350.000 kronor på kontot med dagens titel.
– Hon var helt fantastiskt fin, konstaterade Jonsson i Danneros vinnarcirkel. 

Norska gästen Mai Oda, som kördes av Tom Erik Solberg och tränas av Merete Viksås, var positiv tvåa på 1.29,4. Jerker Bjurmans Marre R.F. fullföljde bra som trea för Ove A Lindqvist på 1.30,5. 

Jan-Olov Perssons Stjärnblomster fick aldrig chansen och slutade oplacerad. 
– Hästen kändes bra men det blev bara skit med loppet. Jag hade ett val, dödens eller invändigt. Jag chansade invändigt men sedan blev det strul och trångt i sista sväng, sa Örjan Kihlström i ATG live.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.