Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nadal på plats hos Goop: ”En jättesvår uppgift”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Björn Goop vet inget om omständigheterna – men han vet att han har fått in en stjärna i stallet.

Publicerad:

När Sulkysport avslöjade att Reijo Liljendahl har sagt upp avtalet med Onkel Invest AB och att bolagets samtliga 14 hästar lämnade stallet omedelbart befann sig Björn Goop i Frankrike. Där är han kvar.
Under tiden har Goops stall hemma i Sverige fyllts på med elitloppstrean Nadal Broline. Niåringen har 6 014 915 kronor på kontot efter 22 segrar på 52 starter.

– Jag fick bara en förfrågan om jag kunde ta emot några hästar. Det visade sig då att Nadal Broline ingick. Det är alltid uppskattat när man får en förfrågan om att ta emot hästar. Vad som har skett bakom har jag helt ärligt ingen aning om, säger Björn Goop.

Vad tänker du om att få in en så bra häst?
– Vi får se. Han är ett år äldre och kan han göra det lika bra i år så är det bra. Men det är en tuff uppgift, Reijo har gjort ett jättebra jobb med honom och han har gått väldigt bra. Det är en jättesvår uppgift, men vi får försöka. 

Känner du press?
– Jag har inget behov av att utveckla den här frågan mer egentligen. Jag har fått en uppgift, sen får man se hur det går. 

Hur många hästar flyttar till dig?
– Fem stycken totalt.

Nadal Broline anlände till stallet under gårdagen och Björn Goop meddelare att hästens nya skötare blir Lena Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.