Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nästa uppgift klar för Timoko

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Vägen mot Elitloppet har börjat för Timoko. Den första maj gör han sitt tredje framträdande i Italien, sedan tidigare har han två pallplaceringar i Nationernas Pris. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Efter segern i Criterium de Vitesse har nu tränaren Richard Westerink spikat nästa uppgift för Timoko. Tioåringen kommer enligt Paris-Turf starta i Lotterian den första maj - där han bland annat stöter på titelförsvararen Oasis Bi.

Publicerad:

För en knapp månad sedan tog Timoko (e. Imoko) sin tredje raka seger i Criterium de Vitesse på snabba  1.09,5/1.609 meter och direkt efteråt tackade kretsen kring hästen ja till en elitloppsinbjudan. Sista helgen i maj gör Timoko, som vann 2014 års upplaga, sin femte start i Elitloppet. 

Vägen dit har nu börjat staka ut sig och till Paris-Turf berättar tränaren Richard Westerink  att nästa start som väntat blir Lotterian i Neapel den första maj. 
– Det är en lång resa till Neapel och jag kände att en start var endast möjlig om arrangören kunde lösa flygresan för Timoko. Det har jag nu fått bekräftat av dem och jag behövde inte tveka ett ögonblick om att tacka ja. Lotterian är en fin tävling med jättebra prispengar och motståndet kommer förmodligen vara något lättare än i Elitloppet, säger Westerink till paris-turf.com 

Lotterian (Gran Premio Lotteria) körs med försök och final över kort distans på Agnano Racetrack i Neapel. Årets samlade prissumma i loppet är 704.000 euro, en ökning med närmare 200.000 euro mot i fjol. Förra året segrade Oasis Bi i loppet och han siktas dit även i år. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.