Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nobel Amok visade klass

Foto: Tommy Andersson/ALN
Nobel Amok imponerade för Robert Bergh. Foto: Tommy Andersson/ALN

Årets sjunde seger ordnade Nobel Amok från ledningen för sin tränare Robert Bergh. Segern blev säker och nu närmar sig femåringen miljonen intjänat.

Publicerad:

Robert Berghs Nobel Amok (e. Zola Boko) är tillbaka i segertagen. Tillsammans med sin tränare stack hästen direkt till ledningen och efter att ha fått varva på 1.14,2 blev segern väldigt enkel. Nobel Amok tog årets sjunde seger när han kom i mål på 1.13,1a/2140 meter.
– Det är en väldigt atletisk häst. Banan var fin idag och då har han det lättare för sig. Han har en väldigt härlig fysik och har ett lika bra framsteg som baksteg och han rör sig verkligen energisnålt, sade Robert Bergh.

Seger från ledningen blev det också för Conrad Lugauer med egentränade Ferrari River (e. Raja Mirchi). Lugauer höll ett jämnt 1.14-tempo på loppet mestadels och gick sedan undan till en säker seger över upploppet. Fyraårige Ferrari River vann närmast före Big Mac P.D. och Dokonjo. Segertiden noterades till 1.13,4a/2640 meter. 
– Hästen har visat fina farter hela sitt liv, men har inte fungerat alltid. Han har inte heller haft det flyt som behövs om man ska vinna stora pengar. Idag var det oproblematiskt och jag var jättenöjd med honom, sade Conrad Lugauer som efter segern också klargjorde att nästa start för Ferrari River blir i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg nästa vecka.

Varvet kvar till mål landade Erik Adielsson först utvändigt om ledaren med Stig H Johansson-tränade Dream Lane (e. Pastor Stephen). Det visade sig vara segerdraget. Det fyraåriga stoet kopplade grepp om ledaren Fantasy River in ingången av upploppet och segern blev säker före en bra avslutande Inga In Heaven. Dream Lane kom i mål på 1.11,4a/1640 meter.
– Stallet har gjort ett fantastiskt jobb med henne. Hon har varit fin sedan Elitloppshelgen och hon kändes fin idag också och jag hade feelingen att hon skulle göra ett ruskigt bra lopp. Vi kom fram smidigt utvändigt om ledaren och det kändes tryggt även sista halvan av loppet, sade Erik Adielsson.

National Prince (e. Maharajah) stod för ett rejält sista halvvarv tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn. Från kön var man snabbt framme utvändigt om ledaren Zeus Karsk och in på upploppet hade National Prince ett klart grepp. Segern blev säker på 1.14,0a/2140 meter och det här var fyraåringens sjätte årsseger. Svante Båth tränar.
– Han har blivit ganska komplett den här hästen. Han har varit lite vass bitvis, men har blivit lite lugnare. Det gick rejält fort 700 kvar och 400 kvar, men han tog sig hem på ett bra sätt, sade Erik Adielsson.

Jeppe Juel serverade Jerry Riordan-tränade Sylvester America (e. Varenne) ett perfekt lopp i rygg på ledaren Anna. In på upploppet bad Jeppe Juel om full marschorder och den sexårige valacken svarade med att enkelt koppla grepp om händelserna. Segern var årets första i det tolfte försöket. Segertiden 1.12,6/2140 meter.
– Jag ville ge hästen ett snällt lopp och jag hoppades på pengar i första hand. Hästen kändes starkare och starkare hela vägen och det var en positiv insats, sade Jeppe Juel.

Det blev rejäl körning inledningsvis mellan Mr Magnifique och Powderfinger. Första halvvarvet gick efter snabba 1.08,8 och 1000 meter efter 1.11,6 med Mr Magnifique i spets. Tempot bäddade för köhästarna och i synnerhet Seal Kronos (e. Muscle Hill) och Stefan Söderkvist som avgjorde säkert efter en rejäl avslutning i spåren sista 600 meterna före en tapper Mr Magnifique som tvåa. Admir Zukanovic tränar. 
– Han stred på bra. I de två senaste starterna har han varit relativt stabil och fin. Han har visat tidigare att han varit en högkapabel häst, men har inte varit riktigt fräsch alltid. Jag vet att de opererat honom i framknäna och nu har han fungerat bra i två raka, sade Stefan Söderkvist.

Björn Goop fick bestämma i spets med egentränade Desefinado, men hade inget svar när Jennifer Tillman avancerade fram med Henrik Larsson-tränade Global Trader (e. Prodigious). Global Trader kopplade enkelt grepp in på upploppet och gick undan förtjänstfullt till seger. Karriärens andra i 14:e starten när Global Trader kom i mål på 1.13,7a/2140 meter.
– Han var bra. Jag var lite orolig över att distansen skulle vara i kortaste laget, men det var ingen fara. Han höll bra ute i spåren väldigt länge och han slutade aldrig att springa, sade Jennifer Tillman.

Från ledningen ordnade Going Diablo (e. Going Kronos) den andra årssegern efter att ha haft hand om ledningen hela vägen för sin tränare Peter Untersteiner. Ekipaget varvade på 1.12,3 och kom sedan i mål på 1.11,6a/1640 meter före en bra avslutande Greece Boko.
– Hon har gjort det bra och var fyra i stochampionatet och har varit snäppet efter de bästa i årgången. I år har det varit en del stolpe ut och inte fått rätt utdelning, men emellanåt har det klaffat. Hon höll på att galoppera i första sväng, men in på rakan så hade hon bra kräm kvar och gick ifrån på fint sätt, sade Peter Untersteiner.

V86 – Solvalla/Åby – 27/9

Rätt rad: 5–14–9–10–3–3–4–4

Utdelning:
8 rätt: 97.823 kr
7 rätt: 592 kr
6 rätt: 52 kr

Omsättning: 23.113.061 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.