Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norberg snart proffs: "Jag plockar ut licensen efter nyår"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Marie Norberg blir snart proffstränare. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Under sommaren har Marie Norberg gått den franska proffstränarkursen. Häromveckan kom beskedet att hon klarat utbildningen.
– Jag kommer att plocka ut proffslicensen efter nyår, säger hon.

Publicerad:

Marie Norberg jobbar tillsammans med sin sambo Didier Brohier och tränar 40-talet hästar. De har en egen borg på Grosbois samt en gård i Normandie. 

Efter snart 17 år i Frankrike blir hon snart den andra svenska kvinnliga proffstränaren i landet. Johanna Lindqvist var den första, men har flyttat hem till Sverige.
– Tanken på att bli proffs har växt fram och i år bestämde jag mig för att gå kursen. Det var lite nervöst eftersom allt var på franska men det var inga problem, säger Norberg.
– Jag kommer att ha ett litet stall, sex-sju hästar, och man drömmer ju om att få in någon svensk häst i träning. I övrigt blir det som tidigare, jag och Didier kommer att hjälpas åt.

Vann på Enghien i tisdags

I maj i fjol tog hon 50:e segern som kusk med Duc d'Arry i Saint-Omer. Därmed nåddes gränsen för att bli proffs. I tisdags kom seger nummer 63 när hon vann med Feux Verts på Enghien efter en perfekt styrning.

Marie Norberg har tidigare arbetat hos Jörgen Westholm, Robert Bergh och Anders Lindqvist i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.