Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordemo ropade hem halvsyster till Ready Cash

Foto: Hanold/ALN
Alf Nordemo på Bottna Säteri och Stall Escapade handlade under Prix d'Amerique-auktionens första dag. Foto: Hanold/ALN

Alf Nordemo och Stall Escapade köpte en halvsyster till Ready Cash när Prix d'Amerique-auktionen inleddes på torsdagskvällen. 

Publicerad:

Svenskarna höll hårt i plånboken när Arqana Trots Prix d'Amerique-auktion öppnade portarna på Vincennes på torsdagskvällen. Men det blev ett köp av svenskintresse, Norrtäljebaserade Stall Escapade och Alf Nordemo ropade hem Tireless (e.Hermés Perrine-Kidéa) för 20 000 euro.  Tireless är ett tioårigt ostartat sto som är dräktig med Password.

Hennes mor Kidéa har som bekant lämnat Ready Cash, som inte behöver någon närmare presentation. Själv har Tireless fem avkommor (födda från 2012 till 2016) som ännu inte hunnit göra något avtryck på tävlingsbanorna.

Totalt var 103 hästar ute till auktion och 64 gick under klubban för ett medelpris på 14 086 euro. Dyrast under auktionen blev femåriga fölstoet Cyrene Griff (e.Coktail Jet-Julia Mesloise) som såldes för 95 000 euro till Elevage Delo. Cyrene Griff är halvsyster till Roxane Grif och dräktig med Prodigious. 

Prix d'Amerique-auktionen fortsätter under fredagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.