Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norska förbundets svar: "Har fått till 28 mars på sig"

Foto: MIA TÖRNBERG & ALN
Advokat Staffan Uvabäck har fått det anstånd han begärt av DNT, för att komma med svaromålet på dopinganklagelserna mot den franske tränaren Fabrice Souloy. Foto: MIA TÖRNBERG & ALN

Staffan Uvabäck har bett DNT om mer tid. Det har han nu också fått.

Publicerad:

Den 28 februari skulle advokat Staffan Uvabäck ha lämnat in ett svaromål till det norska och det svenska förbundet i dopingmålet mot Fabrice Souloy. Men i förra veckan berättade han för Travronden att han istället begärt anstånd, eftersom han tycker att tiden han fått på sig är för knapp.
Nu svarar också DNT att de har förlängt tidsfristen med en månad.
– Vi har skickat ett mail till Staffan Uvabäck och i det står det att man får tid till 28 mars med att komma in med svaromålet. Vi vill helt enkelt att de ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt, för att domen ska bli korrekt, säger ordförande för Domskommittén, Jens Kristian Grönsand.
När svaromålet väl kommit till Domskommittén, kommer det inte dröja speciellt länge innan man kommer med en dom.
– Den här veckan kommer vi sätta ett datum för ett muntligt möte. Därefter ska dom komma. 
När det datumet blir, är däremot svårt att svara på.
– Det hela beror på hur omfattande svaromålet från Fabrice Souloy är. Jag vill däremot tro att vi är klara med detta före sommaren. Det har dragit ut väldeliga på tiden, men det absolut viktigaste är att domen blir korrekt, säger Jens Kristian Grönsand.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.